Wat kost een dakdekker?

#Kosten #Dakdekkers #Dakbedekking #Dak #Dakdekken

Wil je jouw dak laten repareren, onderhouden of vernieuwen, dan kom je al snel bij een dakdekker terecht. Om een dakdekker in te huren betaal je bepaalde kosten. In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die deze kosten bepalen:

 • De tarieven van een dakdekker
 • Kosten per vierkante meter voor verschillende dakbedekkingen
 • De voordelen van een dakdekker

Iedere dakdekker hanteert bepaalde kosten voor de werkzaamheden die hij uitvoert. Dit is het tarief van de dakdekker en worden door de dakdekker vaak per uur gerekend. De ene dakdekker hanteert een hoog tarief, de andere dakdekker werkt voor een lager tarief. Er is dan ook geen vast tarief te noemen voor alle dakdekkers in Nederland.

De gemiddelde kosten die een dakdekker rekent voor de werkzaamheden die hij uitvoert liggen tussen de 35 en 45 euro per uur.

Dit betekent dat je 35 tot 45 euro per uur moet betalen om een dakdekker langs te laten komen en naar je dak te laten kijken. Worden er bepaalde materialen gebruikt om werkzaamheden te verrichten, dan betaal je hier nog los de materiaalkosten voor. 

Tip: Door de offertes van diverse dakdekkers met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de goedkoopste dakdekker bij jou in de buurt.

De totale kosten van een dakdekker

Een dakdekker houdt zich bezig met het verwijderen van oude daken, maar ook met het aanleggen van nieuwe daken, het repareren van defecten aan het dak en het onderhouden van verschillende soorten daken. Moet er iets aan het dak van je woning of bedrijfspand gebeuren, dan ben je dus bij een dakdekker aan het juiste adres.

De totale kosten die je moet betalen om een dakdekker in te huren, verschillen per project. De kosten zijn niet alleen afhankelijk van het tarief van de dakdekker, maar ook van de materialen waar de dakdekker mee werkt, de werkzaamheden die er worden uitgevoerd en ga zo maar door.

De tarieven per soort dakbedekking

De tarieven van een dakdekker verschillen per soort dakbedekking. Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten van een dakdekker, geven we een schatting van de kosten per vierkante meter voor:

 • Bitumen dakbedekking
 • Kunststof dakbedekking
 • Rieten dakbedekking
 • Pannen dakbedekking

De kosten zijn voor het materiaal exclusief het uurtarief van de dakdekker.

 1. Bitumen dakbedekking

  Laat je bitumen dakbedekking plaatsen, dan betaal je hier gemiddeld 45 euro per vierkante meter voor (inclusief btw). Let op: Het tarief van de dakdekker zit niet bij deze offerte en die moet je hier uiteraard nog bij optellen. Heb je 1 vierkante meter bitumen nodig om je dak te repareren, dan betaal je ongeveer 45 euro. Heb je 50 vierkante meter aan bitumen dakbedekking nodig, dan betaal je hier 2250 euro voor.

  Uitgebreide informatie over bitumen dakbedekking lees je in ons artikel: Wat kost het vervangen van een bitumen dak?

 2. Kunststof dakbedekking

  Kies je ervoor om jouw dak te bedekken met kunststof dakbedekking, dan betaal je hier gemiddeld 55 euro per vierkante meter voor (inclusief btw). Ook bij deze offerte moet je het tarief van de dakdekker nog optellen. Is jouw dak 50 vierkante meter groot, dan betaal je in totaal 2750 euro aan materiaalkosten.

 3. Rieten dakbedekking

  Een rieten dak heeft een lange levensduur en daarom zijn de kosten van deze dakbedekking wat hoger. Per vierkante meter aan rieten dak, betaal je gemiddeld 100 euro. Is jouw dak 50 vierkante meter groot, dan ben je dus 5000 euro kwijt om je dak te laten bedekken met riet. Hier komen dan nog wel de arbeidskosten van de dakdekker bij.

 4. Pannen dakbedekking

  Er zijn verschillende soorten dakpannen. Je kunt je dak laten bedekken met dakpannen van beton, maar er zijn ook dakpannen van klei. De dakpannen van beton zijn goedkoper dan de dakpannen van klei. Laat je een vierkante meter bekleden met betonnen dakpannen, dan betaal je hier 50 euro voor. Laat je een vierkante meter van je dak bekleden met kleidakpannen, dan betaal je hier 60 euro voor. Voor een dak van 50 vierkante meter zit je op 2500 euro aan materiaalkosten (betondakpannen) of 3000 euro aan materiaalkosten (kleidakpannen).

Materiaal kosten per dakbedekking samengevat:

Type dakbedekkingKosten per m2*Kosten 50m2*
Bitumen € 45,- €2.250,-
Kunststof (PVC) € 55,- €2.750,-
Rietendak € 100,- €5.000,-
pannendak €50,- of €60,- €2.500,- of €3.000,-

*Gemiddelde prijs inclusief btw en materiaalkosten

Meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking en bijbehorende kosten vind je hier.

Waarom een dakdekker inhuren?

Je kunt zelf je dak op klimmen om onderhoud te plegen, een reparatie uit te voeren of het dak te vervangen, maar het is beter hier een expert voor in te huren. Niet alleen omdat het werken op het dak gevaarlijk is voor een leek, maar ook omdat het plaatsen van dakbedekking zeker geen eenvoudige klus is.

Wil je dat jouw dakbedekking netjes onderhouden, goed gerepareerd of professioneel geplaatst wordt? Dan heb je simpelweg een professionele dakdekker nodig.

Ook bespaar je veel tijd door een professionele dakdekker in te huren. Je hoeft namelijk zelf het dak niet op, maar laat alle werkzaamheden over aan de expert. In de tijd dat de dakdekker op het dak aan het werk is, kun jij je bezig houden met andere zaken.

Ook krijg je bij een professionele dakdekker altijd een garantie op de werkzaamheden. Gaat er toch iets mis - laat er bijvoorbeeld een dakpan los - dan komt de dakbedekker dit netjes oplossen.

Wil jij een professionele dakdekker inhuren? Vergelijk dan de tarieven van diverse dakdekkers en je vindt vanzelf een vakkundige, betrouwbare én goedkope expert die jou kan helpen je dak te onderhouden, te repareren of te vernieuwen zoals jij dat wilt.

Inzicht in de kosten? Vraag een offerte aan

Ben jij benieuwd welke kosten je moet betalen voor het onderhouden van je dak, wil je de kosten van een reparatie weten of ben je benieuwd welke kosten je moet rekenen voor het vernieuwen van je dak? Vraag dan een offerte aan bij diverse dakdekkers bij jou in de buurt.

In een offerte worden de kosten van de dakdekker zelf, maar ook de kosten van de materialen duidelijk op een rijtje gezet.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief: