Stukadoor offerte: tips voor het aanvragen en vergelijken van offertes

#Kosten #Stukadoors #Stucwerk #Offerte

Wanneer je van plan bent om stucwerk aan te laten brengen en deze klus wilt uitbesteden aan een professionele stukadoor, dan wil je niet teveel betalen. Het is dan ook verstandig om meerdere offertes op te vragen, zodat je de prijzen van verschillende stukadoors kunt vergelijken.

In dit artikel geven we daarom enkele tips waar je op moet letten voordat je een offerte aanvraagt en in zee gaat met een stukadoor.

De verwachte prijs op de offerte van een stukadoor

Wanneer je een stukadoor wilt laten komen, dan ben je uiteraard benieuwd naar de prijs op de offerte. Het is dan ook verstandig om voor jezelf vooraf een bepaalde indicatie op te stellen voordat je een stukadoor benadert.

Maar hoe stel je een indicatie op als je niet weet wat de kosten zijn? Kijk dan eens naar dit artikel over de gemiddelde prijzen van een stukadoor die gelden voor verschillende soorten stucwerk. Het is belangrijk om zelf eerst een indicatie op te stellen, zodat je de kosten op de offerte goed kunt beoordelen.

Tips voor het aanvragen van een stukadoor offerte

Onderstaande tips kunnen je helpen als je een stukadoor benadert om een offerte voor jouw stucwerk op te stellen.

 • Vraag meerdere offertes aan:

  Iedere stukadoor heeft een ander tarief voor een bepaald soort stucwerk. Het is dan ook verstandig om je keuze niet op één offerte te baseren, maar om altijd meerdere offertes bij verschillende stukadoors aan te vragen. Op deze manier kan je offertes van meerdere stukadoors met elkaar vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitsverhouding binnen te halen.

 • Controleer het aantal m2:

  Zorg dat het oppervlak dat gestuct moet worden vast staat in de offerte. Meet daarom samen met de stukadoor het totale oppervlak op, zodat daar later geen discussie over ontstaat.

 • Kies niet direct voor de laagste prijs:

  Kies niet gelijk de goedkoopste stukadoor, maar vraag eerst naar het materiaal dat hij gebruikt. Het is de bedoeling dat je een kwalitatief goed gestuct oppervlak krijgt, daarbij moet het resultaat boven de prijs staan.

 • Vraag om referenties:

  De kwaliteit van het te leveren werk van een stukadoor is vooraf lastig te beoordelen. Vraag daarom de stukadoor om referenties van zijn eerdere klanten. Zo kan je vooraf de kwaliteit van zijn stucwerk beter inschatten.

 • Bespaar door zelf werkzaamheden uit voeren:

  Bekijk de offerte van de stukadoor en zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen. Zo kan je wellicht op voorbereidende kosten besparen door zelf de vloeren af te plakken met stucloper en tape.

 • Let op het geldende btw-tarief:

  Bij huizen ouder dan twee jaar geldt het lagere btw-tarief, bij een woning jonger dan twee jaar of een nieuwbouwwoning geldt het btw-tarief van 21%. Wanneer je een oudere woning hebt, kan je dus besparen op de kosten van een stukadoor!

Inhoud stukadoor offerte

De offerte bestaat uit meerdere aspecten die allemaal duidelijk naar voren moeten komen:

Omschrijving van de arbeid:

Wat gaat de stukadoor doen, welk soort stucwerk wordt er toegepast en waar in de woning. Ook worden hier de afmetingen genoemd van het totale oppervlak wat de stukadoor gaat stuken.

Kosten van de opdracht:

Een stukadoor kan op zijn offerte verschillende manieren van factureren toepassen. Een stukadoor kan factureren per uur. Dan krijg je uiteindelijk een factuur waarin het benodigde aantal uren vermeld staat die de stukadoor nodig had om de klus te klaren. Hierbij worden de uren vermenigvuldigd met het uurtarief van de stukadoor.

Een stukadoor kan er ook voor kiezen om per vierkante meter (m2) te factureren, zo is het vastgestelde oppervlak het uitgangspunt van de stukadoor wat vermenigvuldigd wordt met zijn kosten per vierkante meter (m2). Zorg er ook voor dat kosten van eventueel meerwerk goed worden beschreven in een offerte, zodat je je daar altijd op kunt beroepen.

Opleverdatum:

In de offerte van een stukadoor staat ook altijd aangegeven wanneer de stukadoor gaat starten met de klus, een schatting over hoe lang de klus zal duren en wat de opleverdatum is.

Voorwaarden en garantie:

Ook staan er in een offerte afspraken over de geldende voorwaarden, maar ook de garantie die de stukadoor je biedt. De meeste stukadoorsbedrijven bieden garantie. Zo heb je de eerste zes maanden garantie via de aflevergarantie, dit houdt in dat indien het oppervlak na oplevering is beschadigd, door niet foutieve omgang, het bedrijf dit dient te repareren. Na deze zes maanden kun je je als consument niet meer op deze garantie beroepen, je hebt dan nog wel recht op de onderling afgesproken garantie termijn.

Bespreek altijd goed af hoe de garantie geregeld is, zodat daar achteraf geen problemen over ontstaan. Stukadoors die aangesloten zijn bij de Nederlandse Ondernemersvereniging Afbouwbedrijven (NOA) zijn verplicht om de consument vijf jaar garantie te geven op binnen stucwerk en drie jaar op buiten stucwerk, wanneer je in zee gaat met een stukadoor kun je dit navragen en bevestigen in de offerte.

Hoe vraag ik een offerte aan via Vakmanvinden.nl?

 1. Ga naar deze pagina om meerdere offertes bij stukadoors aan te vragen.
 2. Vul eerst je plaatsnaam in om zo naar stukadoors uit jouw regio te zoeken. Kies daarna zelf de stukadoors van wie je een offerte wilt ontvangen en vul het offerteformulier in. Nadat je alle gegevens en een opdrachtomschrijving hebt ingevuld, kun je de aanvraag indienen.
 3. Na het indienen van de offerteaanvraag, wordt deze naar maximaal zes aangesloten stukadoors gestuurd. Je hoeft alleen maar te wachten op de stukadoor om de opdracht te bespreken en een offerte op maat te ontvangen.
 4. Wanneer je meerdere offertes hebt ontvangen van de gekozen stukadoors, kun je deze vergelijken met elkaar. Hou er rekening mee dat het indienen van een offerteaanvraag vrijblijvend is en dat er geen kosten in rekening worden gebracht. Je beslist zelf of je akkoord gaat met een stukadoor. Je bent dus nergens toe verplicht wanneer je een offerteaanvraag indient.

Zelf doen of uitbesteden?

Bij het stuken van een oppervlak komt veel kijken, het is dan ook verstandig om een professionele stukadoor in te schakelen. Er wordt vaak gedacht dat stuken eenvoudig is, maar het resultaat kan flink tegenvallen.

Voorkom problemen achteraf door offertes aan te vragen via Vakmanvinden.nl. Het is altijd gratis en vrijblijvend en je kunt in één keer meerdere stukadoors benaderen die jezelf uitkiest.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief: