Schilder offerte: belangrijke tips en informatie voor je offerte!

#Kosten #Schilders #Schilderen #Offerte

Als je een schilder wilt gaan inhuren voor een schilderklus dan is het verstandig om meerdere schilders met elkaar te vergelijken door offertes op te vragen. In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je offertes gaat aanvragen en vervolgens gaat bepalen welke offerte de meest geschikte is voor jouw situatie. 

Waar je in dit artikel allemaal achter gaat komen:

 • De kosten van een schilder. 
 • Tips voor het aanvragen van offertes. 
 • De inhoud van een offerte. 
 • Hoe je een offerte aanvraagt via Vakmanvinden.nl.

Aangezien een offerteaanvraag via Vakmanvinden.nl altijd gratis en vrijblijvend is, levert het aanvragen van offertes bij meerdere schildersbedrijven alleen maar voordelen op. Dus wat valt er te verliezen? Vraag offertes op maat aan bij schilders bij jou in de buurt!

De kosten op een schilder offerte

Wanneer je van plan bent om een schilder in te huren, dan ben ben je benieuwd naar de kosten die de schilder gaat rekenen voor zijn schilderwerk. Het is dan ook verstandig om eerst informatie in te winnen over de gemiddelde kosten van een schilder voordat je het offerteformulier invult. In dit artikel wordt de informatie besproken die je kan helpen bij het aanvragen van een offerte.

Een schilder kan op meerdere manieren zijn tarief bepalen, dit kan hij doen door te rekenen met een prijs per vierkante meter (m²) of een uurtarief. Hieronder staat een indicatie wat voor tarieven er gemiddeld gevraagd worden door een schilder:

BinnenschilderIndicatie kostprijs*
Per m² € 30 – € 35
Per uur € 35 – € 40
Sauswerk per m² € 10 – € 16
Spuitwerk per m² € 7 – € 10

BuitenschilderIndicatie kostprijs*
Per m² € 35 – € 45
Per uur € 40 – € 50

*Gemiddelde kostprijs inclusief materiaal, verf en btw.

In de tabel is te zien dat een buitenschilder vaak een hoger tarief rekent dan een binnenschilder. Een reden waarom een buitenschilder meestal een hoger tarief rekent kan bijvoorbeeld het gebruik van extra materialen zijn, zoals een rolsteiger. Wil je alles weten over de kosten van een schilder? Bekijk dan ons artikel: Wat kost een schilder?

Tips voor het aanvragen van een offerte

Wanneer je vrijblijvend een offerte wilt aanvragen bij meerdere schilders uit de regio, dan kunnen de volgende tips helpen:

 • Elke schilder heeft een ander tarief voor een bepaald soort schilderwerk. Het is dan ook verstandig om je keuze niet op één offerte te baseren, maar vraag daarom meerdere offertes aan bij verschillende schilders, zodat je altijd de beste deal sluit.

 • Zet het aantal vierkante meter dat geschilderd moet worden zwart op wit, daarbij moet er een vast tarief worden afgesproken voor eventueel meerwerk op de offerte. Wanneer je dit opneemt kan je het meerwerk voor het vastgestelde bedrag laten uitvoeren en mocht er onenigheid ontstaan dan heb je een tarief wat vast staat.

 • Bekijk de offerte en vindt mogelijkheden om kosten te besparen. Een manier om te besparen is door het oppervlak dat geverfd moet worden zelf voor te bereiden, zodat de schilder gelijk aan de slag kan met schilderen.

 • Let op het geldende btw-tarief, bij huizen ouder dan twee jaar geldt het lagere btw-tarief, bij een nieuwbouw woning of een woning jonger dan twee jaar geldt het btw-tarief van 21%. Bij een woning ouder dan twee jaar kun je dus flink besparen op je schilder offerte.

Opbouw schilder offerte

Een offerte van een schilder bestaat vaak uit standaard onderdelen, zoals de bedrijfsnaam en adres. De volgende punten moeten duidelijk naar voren komen in een offerte, zodat daar later geen onduidelijkheden over ontstaan:

 • De arbeidswerkzaamheden van de schilder:

  In elke offerte moet duidelijk naar voren komen wat er gaat gebeuren en met welk materiaal. Controleer dit ook altijd voordat je een offerte accepteert.

 • De kosten van de schilderwerkzaamheden:

  Zorg dat alle kosten op de schilder offerte worden vermeld, ook kosten voor eventueel meerwerk moet vast staan in de schilder offerte.

 • Planning:

  Ook staat er in de offerte vermeld wanneer de schilder bij jou de klus komt uitvoeren en hoeveel tijd hij nodig heeft om de schilderopdracht af te ronden. Zorg dat dit vaststaat om zo meer duidelijkheid over de planning te hebben.

 • Voorwaarden & garantie:

  In de offerte worden normaliter ook de voorwaarden en garantie opgenomen. Voor jou als consument is het verstandig om garantie afspraken te maken met de schilder en deze zwart op wit vast te leggen.

Hoe vraag ik een offerte aan via Vakmanvinden.nl?

 1. Klik op deze link om meerdere offertes bij schilders uit de regio aan te vragen.

 2. Vul eerst je plaatsnaam in, om zo naar schilders in jouw regio te zoeken. Kies daarna zelf de schilders van wie je een offerte wilt ontvangen en vul het offerteformulier in. Nadat je alle gegevens en een opdrachtomschrijving hebt ingevuld, kun je de offerteaanvraag indienen.

 3. Bij het indienen van de offerteaanvraag, wordt deze naar maximaal zes aangesloten schilders gestuurd. Je hoeft alleen maar te wachten op de schilder die contact met je opneemt om de opdracht te bespreken en een offerte op maat uit te brengen.

 4. Nadat je via de aangesloten schilders meerdere offertes voor je schilderwerk hebt ontvangen, kun je deze offertes met elkaar vergelijken om zo de beste offerte uit te kiezen. Hou in je achterhoofd dat de offerteaanvraag altijd vrijblijvend is, waardoor je nergens aan vast zit en uiteindelijk zelf bepaalt of je in zee gaat met een schilder.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Handige klussers zullen in staat zijn om zelf schilderwerk uit te voeren. Maar voor het uitvoeren van professioneel schilderwerk zijn kennis en expertise vereist. Een hobby-schilder zal zelden zo'n mooi resultaat neerzetten als een professionele schilder.

Indien je weinig ervaring hebt met schilderwerk is het niet aan te raden om zelf te gaan schilderen. Zo voorkom je dat het schilderwerk scheuren vertoont of na verloop van tijd afbladdert. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen die gespecialiseerd is in schilderwerk.

Verzeker je van mooi en degelijk schilderwerk en vraag daarom via onze website vrijblijvende offertes aan bij meerdere schilders. En gebruik de tips in dit artikel om de verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief: