Hoeveel kost een serre?

#Aannemers #Aanbouw #Serre #Kosten

Een serre is een geweldige manier om je bestaande woonruimte uit te breiden zonder te hoeven verhuizen naar een andere woning. Met een serre creëer je een prachtige ruimte om te genieten en te ontspannen. Je profiteert niet alleen van meer ruimte en comfort, maar ook nog eens van extra veel lichtinval.

In dit artikel geven we een indicatie van de kosten voor het plaatsen van een serre. Ben je benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan online via onze website offertes bij aannemers aan voor het realiseren van een serre.

De kosten van een serre

Wat is een serre nu eigenlijk?

Een serre is een extra gebouw ofwel kamer met glazen dak en muren dat aan één zijde van een woning bevestigd wordt. Het is een manier om je woning uit te breiden.

Hoeveel kost een serre?

De prijs die je betaalt is afhankelijk van het type en de kwaliteit van de serre die je kiest.

Richtprijs serre per vierkante meter

Het is moeilijk om een exacte indicatie van de kosten per vierkante meter te geven. De prijs die je daadwerkelijk voor een serre betaalt is grotendeels afhankelijk van het formaat.

 1. Budget serre
  De prijs voor een budget serre bedraagt ongeveer €900,- per vierkante meter. Onder een basic serre verstaan we een serre met houten of kunststof profielen zonder al te veel luxe.
 2. Basic serre
  Een basic serre kost vaak ongeveer €1400,- per vierkante meter. Onder een basic serre verstaan we een serre met houten, kunststof of aluminium profielen, met wat luxe. Denk hierbij aan openslaande deuren of een schuifpui.
 3. Luxe serre
  De prijs voor een luxe serre bedraagt ongeveer €1800,- per vierkante meter. Onder een luxe serre verstaan we een serre van topkwaliteit met bijvoorbeeld hoogwaardige aluminium profielen en met extra veel comfort en extra’s. Hierbij kun je denken aan een airco, zonwering en verwarming (radiator en/of vloerverwarming).

Indicatieprijs serre per vierkante meter incl. montage en btw:

Aantal vierkante meterBudget uitvoeringBasic uitvoeringLuxe uitvoering
Serre 10 m2 c.a. €9.000,- c.a. €13.000,- c.a. €18.000,-
Serre 15 m2 (meest gekozen) c.a. €13.500,- c.a. €19.500,- c.a. €25.000,-
Serre 20 m2 c.a. €18.000,- c.a. €26.000,- c.a. €36.000,-
Serre 25 m2 c.a. €22.500,- c.a. €32.500,- c.a. €45.000,-
Serre 30 m2 c.a. €27.000,- c.a. €39.000,- c.a. €54.000,-

De prijs per vierkante meter is slechts een grove indicatie van de kosten. Het is vaak zo dat de prijs niet per vierkante meter wordt bepaald. De prijs is naast de afmetingen van de serre grotendeels afhankelijk van je wensen.

Serres zijn er in veel verschillende soorten en maten. De prijs van een serre varieert en is afhankelijk van veel verschillende factoren waarvan de grootte van de serre als belangrijkste factor geldt. De prijs van een serre wordt daarnaast bepaald door een aantal andere factoren.

Kostenfactor 1: Glassoort

Een serre bestaat grotendeels uit glas. Net als woningen geldt ook voor serres dat HR++ isolatieglas glas vaak de standaard is.

Naast HR++ kun je uit de volgende glassoorten kiezen;

Soort glasPrijs per vierkante meter (incl. montage en btw)U waarde (hoe lager hoe beter isolerend)
Enkel glas € 70,- 5,8
Normaal dubbelglas € 110,- 2,8
HR glas € 120,- 2,0 - 1,6
HR+ glas € 130,- 1,5 - 1,2
HR++ € 140,- 1,1
HR+++ € 160,- 0,5 - 0,9

Hoe beter de isolatiewaarde, hoe meer je bespaart op je stookkosten. Dit resulteert in een lagere energierekening. Hoewel er keuze is uit verschillende glassoorten is het echter aan te raden om een glassoort te kiezen met een hoge isolatiewaarde. HR++ geldt niet voor niets als de standaard. Bij aanschaf kost dit meer geld maar op de lange termijn bespaart dit juist geld.

Plexiglas

Naast de hierboven genoemde glassoorten kun je ook nog uit plexiglas kiezen. Plexiglas is het alternatief van het materiaal glas. Plexiglas is 25 keer zo sterk als glas en heeft dezelfde dikte. Plexiglas is officieel geen glas, het bestaat namelijk uit transparante thermoplastische kunststoflagen. Het grote voordeel van plexiglas is dat het een goedkoop en erg sterk materiaal is. Een nadeel van plexiglas is het geluid dat het produceert als het regent. Door de structuur van het polycarbonaat ontstaat er een echo van het geluid, hierdoor is het luidruchtig.

Kostenfactor 2: Materiaalkeuze

De prijs is ook afhankelijk van de materiaalkeuze. Het overgrote deel van een serre bestaat natuurlijk uit glas. Behalve uit glas bestaat een serre uit verschillende materialen. De materialen die het meeste voor een serre worden gebruikt zijn aluminium, kunststof en hout. Bij het kiezen van een serre heb je de keuze uit verschillende materialen.

 • Aluminium serre
  Aluminium is een fantastisch materiaal voor het bouwen van moderne serres. Het biedt een strakke eigentijdse uitstraling met strakke no-nonsens lijnen en kan worden afgewerkt in bijna elke kleur die je zou willen. Aluminium profielen geven je serre dus een moderne en strakke uitstraling. Aluminium is sterk en duurzaam. Een van de grote voordelen van aluminium is dat het duurzaam is en weinig onderhoud nodig heeft. Een nadeel van aluminium is dat het vaak ongeveer 20% duurder is dan hout of kunststof.
 • Houten serre
  Natuurlijke materialen zoals hout geven een gevoel van warmte en sfeer, iets wat met moderne materialen moeilijker te verwezenlijken is. Houten profielen geven je serre een chique, stijlvolle en sfeervolle uitstraling. Hout is, afhankelijk van het soort hout, vaak goedkoper dan aluminium. Een nadeel van hout is dat het meer onderhoud nodig heeft dan aluminium en kunststof.
 • Kunststof serre
  Kunststof is een populair materiaal voor de profielen van serres. Het biedt een moderne uitstraling. Net als aluminium kan ook kunststof in bijna elke kleur worden afgewerkt. Kunststof is duurzaam, heeft een lange levensduur en vergt weinig onderhoud. Serres met kunststof profielen zijn vaak goedkoper dan serres met aluminium profielen.

Exacte kosten

Ben je van plan om je woning uit te breiden met een serre? En wil je weten wat jouw droomserre kost? Om een exacte indicatie van de kosten te krijgen kun je via onze website op zoek gaan naar vakmannen die gespecialiseerd zijn in het realiseren van een serre. Vervolgens kun je direct offertes aanvragen bij deze bedrijven. Aannemersbedrijven bij jou in de buurt zullen vervolgens persoonlijk contact met je opnemen om een offerte op maat op te stellen. Vraag hier gratis offertes op maat aan voor het realiseren van een serre.

*Alle hierboven genoemde kosten dienen slechts ter indicatie, het gaat om grove schattingen van de kosten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief: