Dakdekker offerte: bekijk de tips en bespaar op je offerte!

#Kosten #Dakdekkers #Dakbedekking #Dak #Offerte #Dakdekken

Heb je last van lekkage door een storm of wil je om een andere reden je dakbedekking laten vervangen door een professionele dakdekker? Dan is het verstandig om eerst informatie in te winnen over de mogelijkheden die er zijn om je dak weer in een topconditie te brengen.

Waar je in dit artikel meer over te weten zult komen:

 • De werkzaamheden van een dakdekker
 • Soorten dakbedekking
 • Kosten van een dakdekker
 • Tips & inhoud van een dakdekker offerte
 • Aanvragen van offertes

De meeste consumenten oriënteren zich eerst door meerdere dakdekkers te benaderen voordat ze een keuze maken. Het is dan ook verstandig om meerdere offertes op te vragen om zo een goed inzicht te krijgen in de kosten.

Werkzaamheden van een dakdekker

Een dakdekker is iemand die daken bedekt en beschermt tegen de weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje. Regen, hagel, wind, kou en warmte kunnen snel na elkaar plaatsvinden. Jouw dak moet dan ook tegen al deze weersomstandigheden bestendig zijn. Gelukkig zijn er dakdekkers die deze taak op zich nemen om jouw dak te beschermen.

Een dakdekker heeft een aantal werkzaamheden die hij uitvoert:

 • Voorbereidend werk (steiger plaatsen)
 • Het verwijderen van oude dakbedekking
 • Het repareren van dakconstructies
 • Het isoleren van daken
 • Aanbrengen van nieuwe dakbedekking
 • Het uitvoeren van dakinspecties
 • Herstellen van schade

Zoals je kunt zien voert de dakdekker verschillende werkzaamheden uit die ervoor zorgen dat je dak in topconditie blijft.

Soorten dakbedekking

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten dakbedekking? Op deze pagina gaan we dieper in over de meest voorkomende dakbedekkingen in Nederland.

De kosten van een dakdekker

Een dakdekker rekent voor elk soort dakbedekking een ander tarief per vierkante meter. Om een beter beeld te geven over de kosten hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende dakbedekkingen met daarbij de gemiddelde prijs per vierkante meter en de levensduur in jaren.

Type dakbedekkingGemiddelde kosten per m2*Levensduur in jaren
Bitumen € 45,- 20-25
Kunststof (PVC) € 75,- 20-25
EPDM € 65,- 35-40
Groendak € 55,- 55-60
Dakpannen beton € 50,- 30-35
Dakpannen keramisch € 60,- 40-45
Leien € 65,- 35-40
Riet € 95,- 35-40

* Prijs is inclusief btw, arbeidskosten en materiaalkosten

Zoals je kunt zien verschilt per type dakbedekking de prijs per vierkante meter en de levensduur, hierbij is het verstandig om goed alle opties te bekijken voordat je een keuze maakt.

Tips bij het aanvragen van dakdekker offertes

Wanneer je vrijblijvend een offerte wilt aanvragen bij meerdere dakdekkers uit de regio, dan kunnen deze tips je helpen:

 • Elke dakdekker heeft een ander tarief voor een bepaald soort dak. Het is dan ook verstandig om je keuze niet op één offerte te baseren, maar vraag meerdere offertes aan bij verschillende dakdekkers, zodat je altijd de beste deal sluit.
 • Zet het aantal vierkante meter dat bewerkt moet worden zwart-op-wit, daarbij moet er een vast tarief worden afgesproken over eventueel meerwerk op de offerte. Wanneer je dit opneemt in de offerte kun je je altijd beroepen op de vastgestelde prijzen in de offerte.
 • Probeer zoveel mogelijk werk in één keer te doen, misschien krijg je dan kwantumkorting zodat de opdracht per vierkante meter goedkoper wordt.

De inhoud van een dakdekker offerte

Een offerte van een dakdekker bestaat vaak uit standaard aspecten, zoals bedrijfsnamen en adressen. De volgende punten moeten duidelijk naar voren komen in een offerte, zodat daar later geen onduidelijkheden over ontstaan:

 • De arbeidswerkzaamheden van de dakdekker:

  In elke offerte moet duidelijk naar voren komen wat er gaat gebeuren, wanneer en met welk materiaal. Controleer dit ook altijd voordat je een offerte accepteert.

 • De kosten van de dakdekker:

  Zorg dat alle kosten op de dakdekker offerte worden vermeld, denk hierbij aan arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en de btw.

 • Werk periode:

  Vanaf wanneer komt de dakdekker bij jou de klus uitvoeren en hoeveel tijd heeft hij nodig om de opdracht af te ronden. Zorg dat dit vaststaat om zo meer duidelijkheid over de opleverdatum te hebben.

 • Voorwaarden & garantie:

  In de offerte worden normaliter ook de voorwaarden en garantie afspraken opgenomen. Voor jou als consument is het verstandig om garantieafspraken te maken en deze zwart op wit vast te leggen, zodat je je altijd kan beroepen op deze afspraken.

Hoe vraag ik een offerte aan via Vakmanvinden.nl?

 1. Ga naar deze pagina om meerdere offertes bij dakdekkers aan te vragen.
 2. Vul je plaatsnaam in, om zo te zoeken naar dakdekkers in jouw regio.
 3. Kies zelf de dakdekkers van wie je een offerte wilt ontvangen en vul het offerteformulier in. Nadat je alle gegevens en een opdrachtomschrijving hebt ingevuld, kun je de aanvraag indienen.
 4. Bij het indienen van de offerteaanvraag, wordt deze naar maximaal zes aangesloten dakdekkers gestuurd. Je hoeft alleen maar te wachten totdat de dakdekker contact met je opneemt om de opdracht te bespreken en een offerte op maat uit te brengen.
 5. Wanneer je meerdere offertes hebt ontvangen van de gekozen dakdekkers, kun je deze vergelijken met elkaar.

Hou er rekening mee dat het indienen van een offerteaanvraag vrijblijvend is en dat er geen kosten in rekening worden gebracht. Je beslist zelf of je in zee gaat met een dakdekker. Zo heb je geen verplichtingen wanneer je een offerteaanvraag indient.

Zelf dakbedekking aanbrengen of een professional inschakelen?

Zelf dakbedekking aanbrengen is een lastige klus, wat risico's met zich meebrengt. Het werken op een hellend dak kan ook erg gevaarlijk zijn zonder de juiste ervaring en materialen. Daarbij moet het werk ook netjes en goed worden uitgevoerd, anders bestaat de kans op lekkages wat uiteindelijk meer zal kosten. Het is daarom aan te raden om een professionale dakdekker in te schakelen voor jouw klus.

De prijzen in het artikel zijn slechts ter indicatie genoemd, wil je weten wat het voor jou specifieke klus gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij dakdekkers uit de regio!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief: